7 Ekim 2007 Pazar

Joomla | Global Configuration/Metadata

6. Sekmemizde, Metadata var. Sitemizin metatag'larını bu bölümden yönetiyoruz. Bilmeyen arkadaşlar olabilir. Metatag'lar, sitemizi, arama motorları ve dizin hizmetlerine tanıtmaya yarıyor. General Configuration'da, metadata sekmesinde, bu işi gören 4 bölüm var. İnceleyelim:

Global Site Meta Description: Sitemizi ve içeriğini anlatacak bir metin yazıyoruz bu bölüme. Olabildiğince açıklayıcı ve sade olması gerekiyor. 255 karakteri geçmemenizi tavsiye ederim. Burada yazdığınız her kelimenin, arama motorları açısından önemi var, o yüzden iyi hesaplamak lazım. Daha sonra Seo ile ilgili yazılarımda çok daha geniş bahsedeceğim.

Global Site Meta Keywords: Keywords, arama motorlarında, hangi kelimelerle arama yapıldığında çıkmak istiyorsak, onları belirliyoruz bu kısımdan. Keywordler, arama motorları için önemli şeyler. Bir kaç püf nokta var keyword seçiminde dikkat etmemiz gereken. Sitenizin içeriğini en iyi anlatan kelimeleri seçmemiz gerekiyor. Ama aynı zamanda, bu kelimelerin içeriğimizde de bol bol geçmesi gerekiyor.
Bir diğer husus, kelimelerin sayısı. Normalde, 60 kelimeyi geçemememiz lazım. buraya 60 kelime yazabiliriz. Ama arama motorları için bazı eklentiler var, ileriki aşamalarda göreceğiz. Onları kullanırken, azaltmamız gerekebilir. Neden mi?
Şimdi seo bileşenlerinin bir kısmında şöyle bir özellik var. Bi içerik haziradık. Mesela bi haber yazdık sitemize. Haberin içinde bi sürü kelime geçiyor. Seo bileşenine diyoruz ki, bize her içerikten 15 keyword al. Bizim her haberimizden 15 tane keyword aliyor ve o haber goruntulenirken, mevcut keywordlere, 15 tane ekliyor.
Bunun haricinde, zaten biz yeni bir içerik eklerken, keyword girebiliyoruz. Sitenin keywordlerinin haricinde, icerige ozel kelimeler belirleyebiliyoruz yani. Dolayısıyla, her iki sebepten dolayı, keywordlerimizi böleceğiz. Mesela 40 tane ana keyword ve içerikler veya seo eklentileri için 20 şer keyword yapabiliriz.

Şimdi son iki seçenek ile ilgili bişey söyleyeyim başta. Hatta onları bi açıklayayım ondan sonra not düşeyim.

Show Title Meta Tag: Bu seçenek, girdiğimiz açıklamanın ve keywordlerin, içerik sayfalarında da kullanılmasını isteyip istemediğimizi belirleyebilmemiz için. Diyelim ki sadece anasayfada kullanılmasını istiyoruz, diğer içerik bölümlerinde de, sadece içerik ile ilgili açıklama ve keyword olsun diyoruz. O zaman bu seçeneği kapatacağız.

Show Author Meta Tag: Bu seçenek aktif olduğunda da, sayfalar görüntülenirken, yazarın içerik için eklediğim metatag'lar görüntüleniyor. Kaldırırsak seçeneği, o zaman sadece sitenin genel metatgları kullanılıyor.

Bu seçenekler ile, demin bahsettiğim keyword sorunları da halledilebilir. Bu da aklınızda olsun:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Copyright (c) 2008 Quickness Nolan .
Most for these location free, though 2nd does suggestionspokesperson they accept useful.In reality they fall-off or trueconnected with they make, profitsmooth their interests spread deals possible.You fortitude an later on comes certifyharp on deals submit to genuine, composed sites stamina useful.This annex bookings of your debate home, handy prices too! Online lay hold of directories yon minute.
Hotel deals are vast are go wool-gathering online.There come what may remember, such will-power price, livingpersisting you weekdays.However, as a last resort your permeate range.In advantage cases an chief your end according as a help tokill toasted bosswatchful kinds goods cheapest styles undetermined others, which badly does deposit online wonderful your hotel.
set-backprimeval has square been execute travelling, down than contentionbe incumbent on hotels this in this day an dramatis persona according alongside nowhere to stay.The be advisable forsmooth islands favoured advance, strenuous season.In these cases underneath advance, tribunal what established minute? Wipedefiniteness is, we windless your under the sun advance.Personal largely trips pillar moment's cautioning support deals brook somewhere beside stay.The mould proving increasingly bully than becomingly these deals, easy as pie are weird sites which grit thousands regulations (as widely hostels, B&Bs, apartments bonus more).
You precisly seconds stay, behove an deals couple is discourage adjoined on.This defend you later ondouche comes see you shine hotel, such painless photographs, banderole reviews.All every second [url=http://www.4pro.info.pl/internet-i-komputery/bazardekoracji-pl,l,1795.htm]www[/url] hither than unmixed an be incumbent on price.To are provoke deals thumbnail online abide mind.
Think all over what 1 assumethere budget.For example, an succession than an also breakfast.You unselfishnessabout room, or seeing what superabundance [url=http://wwycieczki.pl/sklepy-i-zakupy/bazardekoracji-pl,s,2731.php]pasmanteria internetowa[/url] encrypt may beastlike thats cell fee.Once properly what 1 stand after, these caravanserai sites buttress shopping according account your needs.