6 Ekim 2007 Cumartesi

Joomla | Global Configuration/Database

Global Configuration'daki bir diğer sekme, database... Joomla'yı kurarken girdiğimiz database bilgilerini burda aynen görebiliyoruz. Bu kısımda yanlışlıkla bile değişiklik yapmamamaya özen gösterin, çünkü en baştaki konularda bahsettiğim gibi, database, tüm içeriğimizin saklandığı depolama birimidir. Bi sorun çıkarsa sitemizi kaybedebiliriz.

Cızzzz deyip geçmek de istemiyorum. Ama bu sayfada gördüklerinizi, iyice tecrübe edinmeden, veya yeterli tecrübeye sahip bir arkadaşınızın gözetimi olmadan denemeyiniz diye de belirteyim:)

Sitenizin database yedeğini aldınız. Herhangi bir sebepten dolayı üstünde değişiklik yaptınız (veri eklediniz çıkardınız) ve bunu mySql üzerine farklı isimle (bu çok önemli) gönderdiniz. Joomla'nın, o database üstünden çalışmasını istiyorsunuz. O zaman burdan, gönderdiğiniz 2. database'in bilgilerini ve host adresini giriyorsunuz. Joomla o veritabanı üstündeki veriler ile, çalışmasını sürdürüyor.

Bu işlev bi başka şekilde de işe yarıyor. Bi sebepten sitenizde sorun oldu. Yeniden kurulum yapacaksınız, ama eski database'iniz duruyor. O zaman, bu aşamaya kadar olan tüm adımları izleyip bir joomla kurulumu gerçekleştiriyoruz. Sonra, eski database'imizi, server üzerine gönderiyoruz. Daha sonra, global configuration'dan, database sekmesinden (yani burdan) eski database'imizin bilgilerini giriyoruz.

Böylece aslında joomla sistemi yedekleme hakkında da genel bir bilgi vermiş oldum. Bu konuyu uzun uzun açıklayacağım daha sonra.

Hiç yorum yok: